Mikor szükséges energetikai tanúsítvány készítése? - Kecskeméten

TANÚSÍTVÁNY KECSKEMÉT

MENÜ

Kecskeméten

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

KÉSZÍTÉS KECSKEMÉTEN

MENÜ

KÉSZÍTÉS KECSKEMÉTEN

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

MENÜ

energetikai felmérés

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

KÉSZÍTÉS KECSKEMÉTEN

MENÜ

TANÚSÍTVÁNY KECSKEMÉT

MENÜ

TANÚSÍTVÁNY KECSKEMÉT

MENÜ

TANÚSÍTVÁNY KECSKEMÉT

MENÜ

Tartalomhoz ugrás
Mikor szükséges az energetikai tanúsítás és mikor nem?
Az energetikai tanúsítvány osztályba sorolja az épületeket energiahatékonyságuk alapján. Az energiatanúsítvány elkészíttetése a tulajdonos feladata az ingatlan ellenérték fejében történő tulajdonjogának átruházása (eladása), illetve bérbeadása esetén.
Energia rendelet, információk a szabályozásról
A lakás zöldkártya készítésére vonatkozó jogszabályok: 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet a tanúsítás általános kérdéseit tárgyalja, a 7/2006 TNM rendelet pedig a mérnöki számítások módszerét írja le, amely a lakás/épület osztályba sorolásának alapjául szolgál. Tanúsítói tevékenységet csak a Magyar Építész vagy Mérnöki Kamaránál névjegyzékbe vett, szakirányú jogosultságú mérnök végezhet.

A hitelesített tanúsítványok egyedi azonosító sorszámmal vannak ellátva, ezt a kódot kell szerepeltetni az adásvételi szerződésben. A hitelesítést a tanúsító mérnök végzi, a számítások Országos Építésügyi Nyilvántartásba (OÉNY) történő feltöltésével.

Egyéb tájékoztatót olvashat a következő oldalakon:    
  • Tájékoztató az e-tanúsítás alkalmazás 2016. évi szabályairól (itt)
  • Tájékoztató a 2016. januártól hatályos követelményértékek alkalmazásáról 2018. január 1. után (itt)
  • Tájékoztató a javító tanúsítványok feltöltéséről (itt)
  • BB vagy jobb besorolású épületek tanúsítása - kamarai figyelemfelhívás  (itt)
  • Tájékoztató az energetikai tanúsítvány összesítő pótlapról (itt)
A tanúsítás menete
Kiszállás, teljes műszaki felmérés előre egyeztetett időpontban.

Ha minket választott a tanúsításra, első lépésben mérnökünk a helyszínen felméri az ingatlan alaprajzát, műszaki paramétereit és a gépészeti rendszereket. Ez körülbelül 30-45 percet vesz igénybe átlagos társasházi lakás esetében.
  • A számítások elkészítése, az okirat hitelesítése.
  • A számításokat - a felmért adatok alapján - egy erre a célra fejlesztett programmal, számítógépen készítjük el. A tanúsítványt felöltjük az építésügyi adatbázisba, ami egy egyedi kódszámot generál, és így hitelessé válik a tanúsítvány.
  • A dokumentum átadása vagy postázása egyeztetett határidőre.

Általános eljárásunk szerint a tanúsítványokat postán küldjük, így a tanúsító mérnökünknek csak egyszer kell a helyszínre mennie, ezáltal árainkat alacsonyabban tudjuk tartani. Természetesen személyes átadás-átvételre is lehetőség van, irodánkban, vagy a tanúsító kollégánál.  A fizetés készpénzben vagy átutalással lehetséges.
További információk az árakról és fizetési módokról ...
Segítünk Önnek állami energetikai támogatásra pályázni
Állami támogatású energetikai korszerűsítési pályázatokhoz is kell tanúsítványt készíttetni. A pályázat beadásához energetikai szakvéleményekre van szükség, a jelenlegi és a tervezett állapotra vonatkozóan is. Az MFB 0%-os hitelprogram és az Otthon Melege Program keretében is nagy számban végzünk tanúsítást lakossági megbízóknak, de társasházak és gazdálkodó szervezetek pályázatának menedzsmentjét is vállaljuk. Az űrlapon keresztül kérhet ajánlatot vagy leadhatja megrendelését a pályázathoz szükséges tanúsítványhoz.
Mi az energetikai tanúsítvány?
Az energetikai tanúsítvány az ingatlan energiahatékonyságáról ad tájékoztatást egy igazoló okirat formájában. Az értékelés célja a hiteles tájékoztatás, egy mindenki által érthető referencia skála segítségével. A szakvéleményt csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező mérnök állíthatja ki, jogszabályban előírt számítási módszer alapján.
A tulajdonos (eladó) feladata elkészíttetni
A tulajdonos feladata az energetikai tanúsítvány elkészíttetése, ha ingatlan eladás, bérbeadás vagy használatbavétel történik. Adásvétel esetén az eladó a dokumentumot vagy annak másolatát átadja a vevőnek, és a szerződésben rögzíteniük kell az ún. HET azonosító sorszámot.
Hiteles dokumentum HET számmal
Az energetikai tanúsítványok hitelességét a HET szám igazolja, amely a szakvélemény első oldalának jobb felső sarkában található. Ez a szám bárki által lekérdezhető » az Országos Építésügyi Nyilvántartásban.  A földhivatal a tanúsítványt nem kéri be közvetlenül, de a meglétét  ellenőrizheti a szerződésben szereplő "HET azonosító kód"  alapján, mivel a központi adatbázisban látható válik, amennyiben a tanúsítvány elkészült. A HET szám azonosító kódja, így néz ki további részletekért kattintson rá.

Eladás vagy bérbeadás esetén a szerződésnek tartalmaznia kell a tanúsítvány azonosító kódját, és a vevő vagy bérlő nyilatkozatát arról, hogy az azonosító kód szerinti tanúsítványt vagy annak másolatát az eladótól vagy a bérbeadótól átvette. A szerződésben történő feltüntetés az ügyvéd feladata, Önnek csak továbbítania kell részére a HET számot.
Kell-e az energetikai tanúsítvány a tulajdon átruházás földhivatali bejegyzéséhez?
1997. évi CXLI. törvény tételesen felsorolja, milyen dokumentumokra van szükség az adás-vétel földhivatali bejegyzéséhez. Az energiatanúsításról szóló jogszabály később készült, és erre a listára az energia-tanúsítvány nem került visszavezetésre. A földhivatal tehát nem kéri és nem is kérheti a tanúsítványt, amíg a törvényt nem módosítják ennek megfelelően. Javasoljuk, hogy érdeklődjön ügyvédjénél, ő biztosan naprakész információkkal tud szolgálni az adás-vételi eljárás részleteivel kapcsolatban.

Gyors felméréssel hiteles energetikai tanusítványt!
Szeretné elkészíttetni az energetikai tanúsítványt?
Válassza ki ingatlanjának megfelelő kép alatt található "Árajánlatkérés" vagy "Megrendelés" gombot, majd az űrlapon megjelölt adatok pontos kitöltésével küldje el részünkre az árajánlatkérést vagy a gyorsabb ügyintézés végett akár már a megrendelést is.


Hiteles energetikai tanusítvány készítése, gyors felméréssel társasházi lakásokra!
Hiteles energetikai tanusítvány készítése, gyors felméréssel!
Hiteles energetikai tanusítvány készítése, gyors felméréssel társasházi lakásokra!
Miben változnak a tanúsítványok 2016. január 1-től?
Erről a témáról egy különálló oldalt készítettünk, amit ide kattintva tud elérni. Olvasson tovább, letölthető pdf.
Gyors felméréssel hiteles energetikai tanusítvány készítése!
Kecskemét
Kecskeméten és 30km-es körzetében
energetikai tanúsítás készítés

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

KÉSZÍTÉS KECSKEMÉTEN

Kecskeméten és 30km-es körzetében

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

KÉSZÍTÉS KECSKEMÉTEN

Besorolás
Kecskeméten
Tel: 06-30-793-1538
Munkanapokon: 8-18
Üzenjen nekünk
tanusitvany-kecskemet.hu © - minden jog fenntartva
tanusitvany-kecskemet.hu © - minden jog fenntartva
Vissza a tartalomhoz